Het verkeersplein aan 't Goylaan in Utrecht wordt vanaf 24 augustus aangepast vanwege de onduidelijke verkeerssituatie.

De werkzaamheden gaan op maandag 24 augustus van start en duren tot half oktober. De herinrichting vindt plaats in fases. Eerst wordt de zuidelijke kant ingericht, dan de noordelijke kant en als laatste het middendeel. Om het autoverkeer langs de werkzaamheden te leiden, wordt in de middenberm een tijdelijke rijbaan aangelegd.

Afhankelijk van de fase kan het verkeer van en naar de Hooft Graaflandstraat en Constant Erzeijstraat in- en uitrijden. Als dit tijdelijk niet mogelijk is, wordt het verkeer omgeleid. Op deze manier hoeft 't Goylaan niet helemaal te worden afgesloten en blijft de wijk bereikbaar.

De herinrichting brengt volgens de gemeente veel verkeershinder met zich mee. Het doorgaande autoverkeer tussen 't Goyplein en het Europaplein wordt aangeraden om te rijden via de Waterliniewieg en de A12.

Het nieuwe ontwerp voor het verkeersplein

Het nieuwe ontwerp voor het verkeersplein is eerder al bekendgemaakt. Het voorrangsplein wordt 'uitgerekt', waardoor het er anders uitziet dan een rotonde. Dit moet de voorrangsregels duidelijker maken. Afslaande auto's moeten voorrang verlenen aan fietsers. Ook de nieuwe verhoogde fietspaden maken dit duidelijker. De kosten voor het opnieuw inrichten van de kruising bedragen 1,2 miljoen euro.

Bewoners en weggebruikers klaagden al sinds 2017 over de verkeerssituatie op het plein. Deskundigen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie waren het niet eens over de inrichting van de kruising van 't Goylaan, de Constant Erzeijstraat en de Hooft Graaflandstraat.