De Nationale Bewegwijzeringsdienst gaat in juli en augustus de borden met de naam De Uithof vervangen door borden met de naam Utrecht Science Park. Eind 2018 besloot de gemeente om de naam van het gebied te veranderen.

Utrecht Science Park zou beter passen bij de internationale uitstraling van de stad. De provincie, gemeente Utrecht, omliggende gemeenten en het openbaar vervoer hebben de oude naam al vervangen. Op de snelwegen A12, A27 en A28 staat het gebied echter nog met de naam De Uithof aangegeven.

"Op zowel de A27 als de A28 passeren jaarlijks 40 miljoen voertuigen. Voor de naamswijziging van De Uithof in Utrecht Science Park is het essentieel dat de naamswijziging ook op de borden boven en langs de snelwegen wordt doorgevoerd", zegt Jan Henk van der Velden van Stichting Utrecht Science Park.

Eerder deze week is het eerste bord bij een snelweg al aangepast. Tijdens de onthulling gaven Eric Diepstraten van Rijkswaterstaat en Van der Velden het startschot voor het aanpassen van de borden bij de snelwegen. Uiterlijk eind deze zomer moeten alle borden aangepast zijn.