Delen van de A12 bij Utrecht worden de komende periode afgesloten vanwege onderhoudswerkzaamheden door Rijkswaterstaat. De werkzaamheden gaan maandag 13 juli van start en zullen tot maandag 20 juli duren.

Maandag 13 juli tot en met donderdag 16 juli worden de wegen tussen 21.00 uur en 5.00 uur afgesloten. Van vrijdag 17 juli tot en met maandag 20 juli zijn delen van de weg vanaf 20.00 uur afgesloten. Op maandag 20 juli om 5.00 uur moet alles afgerond zijn.

Enkele verbindingswegen ter hoogte van het knooppunt Oudenrijn en Lunetten worden afgesloten wegens de werkzaamheden. Op sommige plekken moet de asfaltdeklaag worden vervangen.

Ook de verbindingsweg A12 vanuit Arnhem naar de A2 richting 's-Hertogenbosch en de verbindingsweg A12 vanuit Arnhem naar de A12 richting Den Haag worden maandag 13 juli afgesloten. Deze afsluitingen duren tot dinsdagochtend 05.00 uur.

Van woensdag 15 juli tot en met maandag 20 juli worden vier delen afgesloten. Het gaat om de hoofdrijbaan van de A12 vanuit Den Haag richting Arnhem tussen knooppunt Oudenrijn en knooppunt Lunetten en ook de hoofdrijbaan van de A12 voor het verkeer dat richting Den Haag rijdt.

Daarnaast wordt de verbindingsweg A27 vanuit Hilversum naar de A12 richting Den Haag en de verbindingsweg A2 vanuit Amsterdam naar de A12 richting Arnhem afgesloten.

In alle gevallen wordt het verkeer omgeleid. Rijkswaterstaat zegt dat automobilisten rekening moeten houden met vijf minuten extra reistijd.