Verschillende politieke partijen vragen de gemeente om opheldering over het optreden van de politie tijdens de Utrecht Pride Demo, afgelopen zondag.

Aan het begin van de Pride Demo werden demonstranten tegengehouden door de politie, mogelijk omdat bepaalde uitingen niet bij de demonstratie zouden horen. Ook werd een spandoek in beslag genomen.

GroenLinks, Partij voor de Dieren, SP, Denk, PvdA en Student & Starter willen meer duidelijkheid over hoe de politie zich heeft opgesteld en stellen daarom een aantal vragen aan het gemeentebestuur.

Zo vragen zij onder meer of de gemeente op de hoogte is van wat er tijdens de Pride Demo is voorgevallen en wat hun reactie hierop is. "In hoeverre klopt het dat bepaalde uitingen niet bij de demonstratie hoorden en het spandoek niet zou passen bij de vergunning?"

De partijen zijn verder van mening dat het "in principe niet aan de politie is om te beoordelen welke uitingen en welke spandoeken wel of niet bij een demonstratie passen". De partijen willen weten of de gemeente deze mening deelt.