Restaurant Badhu aan het Willem van Noortplein in Utrecht gaat op 23 juli na ruim twaalf jaar sluiten. De eigenaren hebben het pand verkocht en richten zich de komende tijd op hun andere zaak op Rotsoord.

"We vonden het tijd voor wat anders en kregen toevallig een mooi bod. We hebben er prachtige jaren gehad. Onze twee kinderen van veertien en elf jaar weten niet beter of we hebben Badhu. Dus het is zeker jammer dat dit nu stopt, maar we kijken ook naar de toekomst", zegt restauranteigenaar Danny Knijff.

"We gaan ons voorlopig even op LE:EN focussen. Pin mij er niet op vast, maar we willen wellicht in de toekomst wel nog weer een zaak openen. Het is namelijk goed om te blijven vernieuwen en dan graag weer op een plek waar nu niks zit. Dat deden we ook met Badhu en LE:EN."

De menukaart van Badhu kenmerkt zich door gerechten met veel Arabische smaken. Naast het restaurant waren er ook een paar hotelkamers.

In het voormalige badhuis begint een nieuwe ondernemer ook weer een horecazaak. Het nieuwe concept moet nog bekend worden.