De Catharijnezaal van De Inktpot in Utrecht is in ere hersteld. Het meubilair dat door architect George van Heukelom is ontworpen is na tientallen jaren weer terug in de zaal.

De tafel en stoelen van de Catharijnezaal (voorheen Commissarissenzaal) waren, net als al het andere meubilair van het gebouw, gemaakt tussen 1918 en 1921, de bouwperiode van De Inktpot.

Tijdens een modernisering in de jaren zeventig zijn alle meubels uit het gebouw verdwenen. Ze werden in stukken gezaagd op de binnenplaats en medewerkers mochten het hout mee naar huis nemen. De meubels uit de Catharijnezaal werden overgedragen aan de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE), waar ze lange tijd in de opslag bleven.

In 2015 had de Eerste Kamerfractie van het CDA door een groei in zetels nieuw meubilair nodig. In de catalogus van de RCE zagen ze de eikenhouten meubels van Van Heukelom en de keus was toen snel gemaakt.

Momenteel is De Inktpot het hoofdkantoor van ProRail. Een medewerker van het bedrijf heeft stage gelopen bij de Tweede Kamerfractie van het CDA en hij kwam ook over de vloer bij de Eerste Kamer. Daar werd hem destijds verteld dat de meubels uit het hoofdkwartier van de spoorwegen kwamen.

Inmiddels staan de tafel en stoelen die ongeveer honderd jaar geleden zijn ontworpen weer in De Inktpot. Ook het tapijt in de zaal is vervangen door een exemplaar dat identiek is aan het tapijt dat er ooit door de architect is neergelegd.

De Catharijnezaal is te huur en kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld vergaderingen, ondertekeningen of fotomomenten.