Het pad langs de Utrechtse singel voor wandelaars is bijna volledig aangelegd. Het duurt nog een paar maanden totdat de Utrechtse singel weer helemaal rond is, maar er zijn ondertussen steeds meer vorderingen zichtbaar.

Ter hoogte van het Moreelsepark is de afgelopen tijd een wandelpad aangelegd met lantaarnpalen ernaast. In de nabije toekomst kunnen wandelaars hier langs het water lopen.

Op 12 september van dit jaar moet het weer mogelijk zijn om een rondje te varen over de Utrechtse singel. Met een boot kunnen mensen dan vanaf TivoliVredenburg, onder Hoog Catharijne door, richting het Ledig Erf varen.

In april van dit jaar is al gestart met het uitgraven van het laatste deel van de singel waar nog water moet komen. Die uitgravingen begonnen onder de Stadskamer van Hoog Catharijne en eindigen ter hoogte van Grand Hotel Karel V.

Tijdens die werkzaamheden wordt er nog weleens gestuit op stukken van een oude kademuur. Een restant van het 16e eeuwse Kasteel Vredenburg blijft liggen zodat het zichtbaar is voor passerende bootjes.