Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep in de strafzaak tegen Lorenzo S., die deze week werd veroordeeld tot tien jaar celstraf voor het doden van de 23-jarige Utrechtse Dunja Lahnachi in haar woning in de Utrechtse City Campus Max. Alleen een celstraf is volgens het OM niet voldoende.

Het OM had naast een celstraf van tien jaar ook tbs geëist, maar dat legde de rechter niet op. Want hoewel de verdachte wel een stoornis heeft, konden onderzoekers volgens de rechtbank niet bepalen of dit ook van invloed is geweest op het misdrijf. Dat is noodzakelijk, zo concludeert de rechter.

Met deze conclusie is het OM het niet eens. "Op basis van de rapportage van het Pieter Baan Centrum, de vele getuigenverhoren, waaronder die van ex-partners, en de politie-informatie kan worden vastgesteld dat er sprake is van een narcistische en antisociale stoornis bij de verdachte", zei het eerder al.

Behandeling van de verdachte is daarom noodzakelijk, aldus het OM. Nu er hoger beroep is ingesteld, zal de strafzaak opnieuw behandeld worden.

S. is veroordeeld omdat hij op 24 februari 2019 zijn vriendin Lahnachi hard tegen het hoofd geslagen en geschopt heeft. De vrouw overleed vier dagen later aan haar verwondingen. S. werd direct aangehouden.