Thirty030 gaat binnenkort karoake in Utrechtse kerken organiseren. De stadsambassadeurs hebben dinsdag de pitchavond van Awesome Utrecht gewonnen en kunnen met de prijs van 1.000 euro hun idee uitvoeren.

Thirty030 kwam op het idee doordat veel Utrechters bijna nooit in kerken komen, maar wel in de rij staan voor de ingang van een karaokebar.

De eerste editie van Kerk Karaoke wordt gehouden in de Jacobikerk. Het grootste deel van het gewonnen bedrag gaat naar de benodigde apparatuur.

"Hoewel er natuurlijk vaak wordt gezongen in kerken, is karaoke organiseren wel wat uitdagender. Daarnaast willen we de kerk mooi uitlichten, zodat de grote ruimte toch super sfeervol aanvoelt. Met de baropbrengst van de eerste editie willen we de daaropvolgende editie betalen", zegt Thomas Endeman van Thirty030.

Awesome Utrecht organiseert elke twee maanden een pitchavond waar Utrechters hun idee voor de stad kunnen presenteren. Het prijzengeld wordt ingelegd door de twintigkoppige organisatie. De pitchavond werd dinsdag online gehouden vanwege de coronamaatregelen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.