In Huize Molenaar in het centrum van Utrecht opent binnenkort tijdelijk een restaurant. Huize Molenaar aan de Korte Nieuwstraat is normaal gesproken alleen toegankelijk voor besloten evenementen, maar daar komt voor het eerst in 128 jaar verandering in.

Het pand wordt uitgebaat door Heirloom, dat nu ook het pop-uprestaurant begint. Gasten kunnen straks in het pand terecht voor lunch, borrel en diner. Er is een vast lunchmenu en het diner bestaat uit een driegangenmenu, dat uit te breiden is tot zes gangen. André Rigault wordt chef-kok in de zaak.

"We hebben er ontzettend veel zin in om deze uitdaging aan te gaan! De laatste weken is er door iedereen ontzettend hard gewerkt om een mooi concept neer te zetten, dat ook veilig en verantwoord is. […] Het was een lang gekoesterde droom om een breder publiek van Huize Molenaar te laten genieten. Door de huidige periode kregen we tijd om dit concept vorm te kunnen geven", zegt Rick Landa, directeur van Heirloom.

Huize Molenaar is vanaf 1 juni geopend van donderdag tot en met zondag. Het restaurant blijft open zolang de coronamaatregelen van kracht zijn en dat lijkt in ieder geval nog enkele maanden het geval te zijn.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.