De gemeente Utrecht onderzoekt de mogelijkheid om woningen te bouwen aan de Vechtensteinlaan in Zuilen, waar nu nog een bedrijfsgebouw staat.

Met het huidige woningtekort in Utrecht zoekt de gemeente overal in de stad naar plekken waar mogelijk gebouwd kan worden. Aan de Vechtensteinlaan is zo'n plek gevonden. Hier staat een oud bedrijfsgebouw dat plaats kan maken voor ongeveer veertig woningen.

De gemeente heeft het intentiedocument goedgekeurd, waarmee groen licht is gegeven om het plan samen met de initiatiefnemer en belanghebbenden verder te onderzoeken.

"Dit is een heel mooi initiatief dat meer mensen aan een woning in Utrecht moet helpen", zegt wethouder Klaas Verschuure. "Daarbij willen we met name in Utrecht-Noordwest meer aanbod in het middensegment krijgen. Ik kijk er naar uit om de plannen verder uit te werken."

Het huidige bedrijvencentrum Vechtenstein is volgens de gemeente een gedateerd bedrijfsverzamelgebouw dat niet meer goed aansluit op de woonbuurt, waar de afgelopen jaren veel nieuwbouwwoningen zijn gebouwd.