De Utrechtse conservator Froukje van der Meulen gaat via Twitter rondleidingen geven door het monumentale pand Paushuize in de binnenstad van Utrecht, meldt RTV Utrecht dinsdag.

Het historische pand uit 1517 werd in 2012 nog voor ruim 7 miljoen euro opgeknapt. Bezoekers kunnen de bezienswaardigheden van het gebouw echter niet meer bekijken, omdat mensen als gevolg van de maatregelen omtrent het coronavirus zoveel mogelijk thuis moeten blijven.

Daarom kwam Van der Meulen met het idee om de bezienswaardigheden te tonen via Twitter. Via haar eigen account kunnen bezoekers een rondleiding krijgen die de conservator normaal gesproken in het echt geeft.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.