Vanwege de nieuwe maatregelen rondom het coronavirus is het zaterdagmiddag 28 maart erg rustig in het centrum van Utrecht. Veel terrassen zijn leeg en de winkelstraten zijn rustig.

Om de spreiding van het coronavirus in te dammen, heeft het kabinet vorige week een aantal maatregelen genomen, zoals het sluiten van de horeca. (Foto: Bas van Setten)

Winkels hoeven niet per se dicht, maar veel ondernemers kiezen er toch voor om de deuren gesloten te houden. (Foto: Bas van Setten)

Dit leidt ertoe dat het in de Utrechtse binnenstad aanzienlijk rustiger is dan op een reguliere zaterdagmiddag.

Op de Oudegracht, het Stadhuisplein, de Stadhuisbrug en Hoog Catharijne lopen weliswaar mensen, maar een stuk minder dan normaal. (Stadhuisbrug. Foto: Bas van Setten)

Een bloemverkoper aan de Oudegracht beaamt dat. "Normaal gesproken heb ik twee keer zoveel bloemen uitgestald als nu en staan er mensen in de rij. Nu heb ik geluk dat de zon schijnt, anders had ik waarschijnlijk helemaal geen klanten." (Foto: Bas van Setten)

Op het Vredenburg is wel levendigheid te bespeuren. De gemeente heeft er namelijk voor gekozen dat markten in de open lucht wel door mogen gaan. (Foto: Bas van Setten)