Vervoersbedrijf U-OV past de dienstregeling vanaf vrijdag nog verder aan vanwege het coronavirus. Het bedrijf hanteerde sinds maandag al een aangepaste dienstregeling.

Omdat het aantal reizigers sinds maandag nog verder is gedaald en het aantal ziekmeldingen toeneemt, heeft U-OV besloten de dienstregeling verder aan te passen. Een aantal lijnen wordt helemaal geschrapt en andere gaan veel minder rijden.

De bussen die vanaf vrijdag niet meer rijden, zijn de lijnen 10, 13, 16, 18, 22, 27, 30, 32, 35, 78, 241, 247, 281, 285 en 703.

Verder gaat een groot aantal lijnen rijden volgens de zaterdag- of zondagsdienstregeling. Op de website van U-OV staat een lijst met aanpassingen.

Overheidsmaatregelen zoals het sluiten van de scholen en horeca leiden ertoe dat veel minder mensen met het openbaar vervoer reizen. Landelijk is het aantal reizigers dat gebruikmaakt van het openbaar vervoer met 85 procent afgenomen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in de sportwereld in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.