Twee bewoners van 61 en 65 jaar van een woning aan de Griftstraat in Utrecht zijn zondag rond 14.40 uur gewond geraakt bij een overval. De vier daders, die vermoedelijk rond de zestien jaar zijn, zijn nog voortvluchtig.

De groep viel meteen de woning binnen nadat een van de bewoners de deur opendeed. Toen zij de andere bewoner in de gang zagen, begonnen zij meteen op hem in te slaan. Beide bewoners raakten gewond bij de overval.

Een oplettende buurtbewoner zag dat meerdere personen zich verdacht ophielden bij de woning, dacht dat er sprake was van een inbraak en alarmeerde de politie. Toen de agenten bij het huis arriveerden, waren de daders al gevlucht met de buit op zak.

De verdachten zijn vermoedelijk rond de zestien jaar oud en zijn via de Graanstraat weggevlucht op twee rode scooters. Een droeg een zwarte jas en lichtblauwe broek. Een ander een donkerblauwe jas en een zwarte broek. De derde jongen droeg een zwarte trainingsbroek met rode strepen en de laatste had een zwarte gewatteerde jas aan.

De bewoners zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Getuigen van de woningoverval worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie.