Het asfalt op de nieuwe gecombineerde bus- en trambaan op de Uithoflijn is al aan vervanging toe. De provincie Utrecht laat woensdag weten dat het bij de oplevering al niet goed genoeg was.

De trams van de Uithoflijn en het busverkeer delen op sommige plekken samen een baan. Op deze plekken is het spoor op beton gelegd waarop weer asfalt ligt. "Het aansluiten van deze toplaag voldoet niet in alle opzichten", aldus woordvoerder Ron van Dopperen.

Komend weekend voert het trambedrijf van de provincie daarom werkzaamheden uit aan tramlijn 22. Het gaat om reparatiewerkzaamheden aan de toplaag van het asfalt op de gecombineerde tram- en busbaan op het Utrecht Science Park.

De reparaties die dit weekend worden uitgevoerd zijn slechts een tijdelijke oplossing. "Er zal nog een moment komen, we weten nog niet wanneer, dat we het echt moeten oplossen. We kijken daarom hoe en wanneer we de hele toplaag kunnen vervangen."

Het werk begint zaterdag 25 januari tussen 7.00 en 16.00 uur, op het deel van de lijn tussen de Padualaan en Heidelberglaan. De nacht daarop wordt gewerkt tussen 00.30 en 6.30 uur ter hoogte van het Universitair Medisch Centrum (UMC). Op zondag 26 januari vinden werkzaamheden plaats van 7.00 tot 16.00 uur tussen de halte WKZ/Maxima en het eindpunt bij P+R Utrecht Science Park.