De 31-jarige Willem Roskam is gekozen als de nieuwe predikant van de Utrechtse Domkerk.

In januari 2019 nam Netty de Jong-Dorland afscheid van de functie. Zij was 36 jaar actief als predikant, waarvan de laatste twaalf jaar in de Domkerk. Een commissie begon na haar vertrek met het zoeken naar een opvolger, die ook goedgekeurd moest worden door de Kerkenraad van de Domkerk en de Algemene Kerkenraad van de Protestantse Gemeente Utrecht.

De 31-jarige Roskam is sinds 2015 predikant van de Protestantse Gemeente Lexmond. De afgelopen jaren was hij ook enkele malen gastpredikant in de Domkerk.

Hij studeerde Theologie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht en deed zijn masteropleiding voor Gemeentepredikant aan de Protestantse Theologische Universiteit. Gedurende zijn studie woonde hij op diverse plaatsen in de stad en als gids op de Domtoren beklom hij honderden malen de toren.

Roskam verhuist met zijn gezin van Lexmond naar de Utrechtse wijk Voordorp. Op zondag 19 januari zal de feestelijke dienst plaatsvinden waarin hij als predikant aan de Domkerk verbonden zal worden.