Het Centraal Museum, het nijntje museum en het Rietveld Schröderhuis trokken dit jaar minder bezoekers. Het gaat om 365.000 bezoekers en dat zijn er minder dan in het recordjaar 2018, toen 380.000 mensen de musea bezochten.

Het bezoek aan het nijntje museum steeg dit jaar ten opzichte van 2018. Het nijntje museum en het Rietveld Schröderhuis zijn onderdelen van het Centraal Museum.

Er kwamen dit jaar veel bezoekers naar de tentoonstelling Utrecht, Caravaggio en Europa. De tentoonstelling Dromen in beton over Hoog Catharijne en Kanaleneiland trok volgens het museum veel lokale belangstelling door debatten en diners in samenwerking met Resto VanHarte en het Cultuurhuis.

"We zijn blij dat we na de verbouwing in 2016 het hoge niveau van ruim 300.000 bezoekers kunnen handhaven", aldus zakelijk directeur Marco Grob.

Het jaar 2020 start met de tentoonstelling De tranen van Eros: Moesman, surrealisme en de seksen. Kunstenaar Joop Moesman wordt in de context van surrealisten als Salvador Dalí, René Magritte, Leonora Carrington, Leonor Fini en Dorothea Manning getoond.