Op het 24 Oktoberplein in Utrecht komt een herdenkingsplek voor de tramaanslag in Utrecht. Begin volgend jaar moet de inrichting van de zogeheten 'herinneringsplek' beginnen.

In maart werd de bloemenzee die direct na het incident ontstond al vervangen door vaste rood-witte bloemen. De gemeente liet destijds al weten na te denken over een herdenkingsmonument.

De gemeente laat dinsdag weten dat op het 24 oktoberplein een 'herinneringsplek' komt waar stil kan worden gestaan bij wat er op 18 maart is gebeurd.

De omgeving rond de boom, waar de bloemenzee ontstond, wordt begin volgend jaar heringericht. "Het ontwerp van deze plek verbeeldt de golf van ongeloof en verdriet die door de stad Utrecht ging na de tramaanslag", meldt de gemeente.

Het nieuws van de herdenkingsplek wordt op dezelfde dag naar buiten gebracht als het rapport Een stad in stilte van COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement. Dit rapport gaat over de Utrechtse crisisorganisatie en de lessen die uit het incident getrokken kunnen worden.