De verbreding van de A27 bij Utrecht loopt tussen de één en drie jaar vertraging op door de stikstofcrisis, laat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat donderdag weten.

In juli van dit jaar zette de Raad van State nog een streep door het plan om de A27 en A12 bij Utrecht te verbreden. De vergunningen voor de verbreding van de snelwegen waren namelijk verleend op basis van het zogenoemde Programma Aanpak Stikstof (PAS). De Raad van State oordeelde echter dat dit programma niet deugt.

Inmiddels heeft de Rijksoverheid een pakket aan maatregelen aangekondigd om de stikstofproblematiek aan te pakken. Een van de belangrijkste maatregelen is de verlaging van de maximumsnelheid op alle autosnelwegen in Nederland.

Eerder deze maand werd bekend dat de verbreding van de A27 alsnog door kan gaan. Donderdag liet de minister Van Nieuwenhuizen weten dat meerdere grote infrastructuurprojecten, waaronder de verbreding van de A27, vertraging op kunnen lopen omdat er nog te veel stikstof wordt uitgestoten.