De opritten bij de Cicerolaan zijn geen groot probleem bij het aanleggen van de nieuwe fietsroute tussen de stad en het Utrecht Science Park, laat de gemeente Utrecht weten op vragen die door de VVD, D66 en ChristenUnie gesteld zijn. De gemeente hoopt dat de nieuwe route eind 2020 klaar is.

Tijdens de spits kan de route naar het Utrecht Science Park erg druk zijn, vooral bij het kruispunt van de Platolaan en de Weg tot de Wetenschap. Op een gemiddelde dag komen er zo'n 12.500 fietsers langs. Ook gaat de Uithoflijn daar rijden.

De gemeente heeft daarom een plan gepresenteerd om een nieuwe fietsroute te maken tussen de stad en het Utrecht Science Park. Dit nieuwe fietspad moet gaan lopen door de Cicerolaan. Deze straat met zeventien huizen loopt nu nog dood, maar moet straks duizenden fietsers een route bieden.

Bewoners van de straat zijn niet blij met het nieuwe fietspad. De huizen in de Cicerolaan hebben eigen op- en afritten, dit zou niet veilig zijn in combinatie met een straat waar duizenden mensen doorheen fietsen. Ook zouden er parkeerplekken op straat verdwijnen en maken ze zich zorgen over de aansluiting met het fietspad richting het Utrecht Science Park.

Gemeente in overleg met omwonenden

De VVD, D66 en ChristenUnie wilden naar aanleiding van de klachten van bewoners graag opheldering van de gemeente. De gemeente laat over de aansluiting met het Utrecht Science Park weten dat dit moet gebeuren door het fietspad door trekken naar de Padualaan.

Het tweede gedeelte van het fietspad komt op de busbaan die nu gebruikt wordt voor lijn 12. Wanneer de tram volledig rijdt, stopt deze bus. Dit plan moet nog verder uitgewerkt worden samen met de universiteit.

De gemeente benadrukt ook dat de opritten op de Cicerolaan geen groot probleem zijn, dat komt ook voor op andere plekken in de stad. Ook het weghalen van parkeerplaatsen is niet op voorhand noodzakelijk. De gemeente wil graag met de omwonenden het plan verder uitwerken.