De Utrechtse Sterrenwijk krijgt twee nieuwe kunstwerken. In de afgelopen twee weken brachten tachtig buurtbewoners hun stem uit. De werken Vergezichten voor Sterrenwijk en De Wijk als Fotoalbum kregen evenveel stemmen.

Voor het kunstwerk Vergezichten voor Sterrenwijk heeft Monique Broekman met verschillende bewoners gesproken over de geschiedenis en de toekomst van de wijk en over de belangrijke rol die sport er speelt. Deze verhalen heeft ze verwerkt in het uit drie delen bestaande kunstwerk.

Fotografen Maurice van Es en Luka Karssenberg hebben persoonlijke foto's van Sterrenwijkers verzameld. Voor De Wijk als Fotoalbum worden deze beelden op de muren van huizen in Sterrenwijk gehangen.

De gemeente spreekt met de kunstenaars en de wijk om te kijken in welke vorm de kunstwerken allebei kunnen worden uitgevoerd. De exacte vorm en locaties worden in de komende maanden uitgewerkt.

Hierna zullen de kunstenaars hun plannen uitwerken tot een definitief ontwerp. In 2020 worden de kunstwerken in de wijk gerealiseerd.