Handhavers van de gemeente Utrecht en de politie hielden dinsdag een gezamenlijke actie om overlast bij winkelcentra in Overvecht tegen te gaan. Eén persoon werd gearresteerd en er werden 27 bekeuringen uitgedeeld.

Politie en handhavers waren van 15.00 tot 19.30 uur aanwezig bij het grote winkelcentrum aan de Seindedreef en winkelcentrum Gagelhof.

Handhavers deelden 22 boetes uit voor foutparkeren, overlast door alcoholgebruikers en daklozen en overlast van scooters en fietsers die door het voetgangersgebied reden.

De overige vijf bekeuringen werden gegeven voor het rijden door rood licht en rijden op de stoep. Eén persoon werd aangehouden omdat hij hinderlijk gedrag vertoonde tegen politie en handhavers.

Bewoners maakten in de afgelopen periode tientallen keren melding van overlast rond de winkelcentra. Het ging hierbij om foutparkeren, geluidsoverlast, achtergelaten afval en brommers en fietsers die door het voetgangersgebied rijden.

In elke wijk organiseert de gemeente ten minste één keer per jaar een speciale handhavingsactie om op te treden tegen overtredingen waar bewoners en ondernemers last van hebben.