Het plaatsen van twee hoogteportalen bij het viaduct op de Prins Hendriklaan is opnieuw uitgesteld.

Eerder werd het plaatsen al uitgesteld omdat de portalen te laag waren. Op 11 oktober zou een tweede poging plaatsvinden, maar het zoeken naar een goede plek neemt meer tijd in beslag dan gedacht. Dit kan nog enkele weken duren.

Het is in de afgelopen jaren vaker voorgekomen dat hoge voertuigen zich klemreden onder het viaduct op de Prins Hendriklaan. De portalen moeten dit voorkomen.

De doorrijhoogte van het viaduct aan de Prins Hendriklaan is 2,40 meter, maar veel chauffeurs hebben dat niet in de gaten. Er is daarom gekozen voor het plaatsen van een hoogteportaal, een soort metalen poort met loshangende balk die als waarschuwing voor bestuurders van te hoge voertuigen dient.

"De plek is nogal ingewikkeld omdat de zijstraten te kort zijn voor het viaduct", laat een woordvoerder van de gemeente weten. "De portalen kunnen daar niet worden geplaatst omdat weggebruikers dan de draai niet kunnen maken. Iets verder van het viaduct af levert weer andere problemen op. Zo zou het portaal het zicht op het Rietveld Schröderhuis kunnen ontnemen."