De 35e editie van de Maliebaanloop vindt zondag plaats in Utrecht. Zo'n tweeduizend hardlopers doen mee aan het evenement. Vanwege de loop zijn de Maliebaan en een aantal omliggende straten afgesloten voor verkeer.

De deelnemers van de Maliebaanloop kunnen zich inschrijven voor verschillende disciplines. Zo is er voor kinderen een ronde van 1 kilometer en voor gevorderde hardlopers is er een parcours van 10 kilometer. De verschillende onderdelen starten tussen 10.30 en 13.30 uur.

Het parcours en een aantal aangrenzende straten zijn zondag (deels) afgesloten voor verkeer en parkeren. De start en finish van alle onderdelen is op de rotonde bij de Maliesingel. De Maliesingel en de Maliebaan ten zuiden van de Nachtegaalstraat zijn de hele ochtend en een deel van de middag afgesloten.

Vanaf 11.00 uur wordt de Maliebaan ten noorden van de Nachtegaalstraat afgesloten, gevolgd door de route door de Museumlaan, Emmalaan en het Wilhelminapark. Om 12.15 uur worden voor korte tijd ook de parallelbanen naast de Maliebaan afgesloten.

Om 13.30 uur start het laatste onderdeel van de Maliebaanloop. Bekijk hier het volledige programma.