Het lichtproject Keys of Light gaat deze dinsdag om 21.00 uur van start. De Domtoren staat tot en met 21 december door grote projectoren in het licht.

Vanaf dinsdag staat op het Domplein een piano waarmee de projectoren bediend kunnen worden. Afhankelijk van de muziek die gespeeld wordt, verschijnen er verschillende projecties op de Utrechtse toren

Christiaan Kuyvenhoven, bekend van onder meer de Nationale Opera, is de eerste pianist die dinsdag op het Domplein in Utrecht speelt.

Met hun instrument kunnen pianisten hun eigen projecties creëren op de Domtoren. De lichtprojectie is in principe elke avond te horen en te zien, op de woensdag- en zondagavonden na.

Het project is een initiatief van Stichting Utrechts EigenDom en gecreëerd door het Utrechtse bedrijf Mr. Beam, onder meer bekend van de projectie op het nijntje museum.

De Domtoren staat momenteel in de steigers en wordt gerestaureerd. Naar verwachting duurt de restauratie vijf jaar.

Het natuursteen en baksteen aan de binnen- en buitenzijde van de toren moet worden gerestaureerd en vervangen. Daarnaast is er onder meer werk aan de balustrades, het voeg- en houtwerk, lood en leien dak van de spits en het uurwerk.