Een gedeelte van de wijken in Utrecht West en Noordwest krijgen een wijkdepot voor pakketbezorging. In deze buurten worden pakketjes niet meer aan huis bezorgd, maar moeten bewoners de dozen ophalen bij een centraal punt. Het gaat om een proef, de precieze invulling moet nog uitgedacht worden.

Het wijkdepot is het winnende idee van de actie Utrecht reist bewust. Tijdens de actie van Goedopweg konden bewoners ideeën insturen om bewust anders reizen in hun wijk te stimuleren.

Uit alle inzendingen, selecteerde een jury acht ideeën waarop gestemd kon worden. Met 40 procent van de tweeduizend stemmen is het wijkdepot voor pakketbezorging verkozen tot het beste idee.

Bij het wijkdepot worden pakketjes op een vast punt in de wijk bezorgd. Dit zou onnodige ritjes van de bezorger voorkomen, ook kunnen mensen zelf bepalen wanneer de pakketjes opgehaald worden.

Bij meerdere pakketbezorgers kan er nu ook al gekozen worden om bestellingen op te halen bij centrale punten in de wijk. De gemeente Utrecht gaat nu onderzoeken hoe deze wijkdepots voor pakketbezorging hier nog verder aan kunnen bijdragen.