Maarten van Heuven wordt de nieuwe fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Utrecht. De huidige fractievoorzitter, Eva van Esch, gaat naar de Tweede Kamer in verband met het vertrek van Marianne Thieme.

Van Esch begint per 9 oktober als Tweede Kamerlid. Zij neemt donderdag 3 oktober afscheid van de raad tijdens de raadsvergadering.

Van Esch was bijna 5,5 jaar raadslid voor de Partij voor de Dieren in Utrecht. Raadslid Maarten van Heuven zal het fractievoorzitterschap van haar overnemen.

Fractiemedewerker Anne Sasbrink, derde op de lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen, gaat de plaats van Van Esch innemen in de raad. Dit deed zij al eerder tijdens het zwangerschapsverlof van Van Esch.

"Ik kijk erg uit naar het werk in de Tweede Kamer", vertelt Van Esch. "Tegelijkertijd vind ik het jammer dat Marianne vertrekt, en dat ik mijn werk in de Utrechtse gemeenteraad niet kan voortzetten, met name op het gebied van dierenwelzijn. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat onze Utrechtse fractie haar werk onverminderd voortzet."