De politie heeft zaterdagmiddag meerdere deelnemers aan een trouwstoet bekeurd voor verschillende overtredingen in Utrecht-Zuid en Utrecht-Centrum, meldt de politie via Instagram.

De stoet veroorzaakte eerst overlast in het zuiden van de stad, waarna de deelnemers richting het centrum reden. Ook daar schreven de agenten diverse bekeuringen uit. Waar de deelnemers precies voor zijn bekeurd, is niet bekendgemaakt.

Trouwstoeten met vooral Turkse en Marokkaanse Nederlanders zorgen vaker voor onrust. Vrijdag deelde de politie 28 bekeuringen uit in Amsterdam voor "hinderlijk gedrag". De deelnemers blokkeerden de stoep en zouden vuurwerk hebben afgestoken.

Diezelfde dag deelde de politie voor 5.000 euro aan bekeuringen uit voor "asociaal en gevaarlijk rijden" aan deelnemers van een trouwstoet in Rotterdam.

Begin deze maand werd een Rotterdamse politieagent knock-out geslagen door iemand die meereed in een trouwstoet. Een deelnemer gaf de diender een harde klap, waardoor de agent viel en korte tijd het bewustzijn verloor.