De gemeente Utrecht begrijpt de vragen over trappen vanaf de Moreelsebrug naar de perrons, maar de wethouder kan er nog geen toezeggingen over doen. Er moet eerst meer onderzoek plaatsvinden naar de capaciteit van de perrons en trappen op station Utrecht Centraal.

Het is een langgekoesterde wens van veel forensen en de voltallige gemeenteraad: trappen van de Moreelsebrug naar de perrons van station Utrecht Centraal.

Vorige week maakte ProRail bekend dat de enorme drukte bij de sporen om extra maatregelen vraagt. Zo wordt er al extra beveiliging ingezet bij de sporen 5 en 7.

De trappen tussen de brug en het station mogen er niet zomaar komen. Met de eigenaar van Hoog Catherijne is namelijk afgesproken dat er geen trappen komen, behalve als de veiligheid in het geding komt door toenemend reizigersverkeer.

ProRail doet komende maanden onderzoek naar capaciteit

Nu ProRail aangeeft dat er extra maatregelen nodig zijn, is het volgens de gemeenteraad de uitgelezen kans om ook de aanleg van de trappen weer te bespreken. De wethouder liet donderdagmiddag echter weten dat er voorlopig nog geen verbinding komt.

ProRail gebruikt de komende maanden om onderzoek te doen naar de capaciteit en veiligheid op de perrons. Ook de gemeente Utrecht doet onderzoek naar de reizigersstromen rondom Utrecht Centraal en de ontwikkelingen in het stationsgebied. De wethouder wil eerst de resultaten van deze onderzoeken afwachten en verwacht hier begin volgend jaar meer over te kunnen vertellen.