Rijkswaterstaat verwacht vanaf vrijdag 27 september ernstige verkeershinder rond Utrecht. Door werkzaamheden aan de Galecopperbrug zijn er op de A12 in oostelijke richting vijf tot zes weken minder rijstroken geopend.

De werkzaamheden beginnen donderdag 26 september om 21.00 uur op de zuidelijke helft van de brug op de parallelbaan van de A12. Na tweeënhalf tot drie weken beginnen de werkzaamheden aan de hoofdrijbaan van de A12 op de zuidbrug. De werkzaamheden worden uiterlijk 8 november afgerond.

Op de banen waaraan wordt gewerkt, blijft steeds één rijstrook geopend. Verkeer vanaf de A12 vanuit Den Haag en de A2 richting Utrecht en Nieuwegein zal ongeveer een half uur extra reistijd hebben. Verkeer over de noordelijke brughelft van de A12 in de richting van Den Haag heeft geen last van de werkzaamheden.

Bestemmingsverkeer naar Utrecht en Nieuwegein wordt omgeleid. Ook doorgaand verkeer vanuit Amsterdam en Rotterdam krijgt alternatieve routes aangeboden.

Tijdens de werkzaamheden worden de voegovergangen van de Galecopperbrug vervangen. Deze voegovergangen zijn stalen delen in het wegdek die de overgang vormen tussen brug en vasteland. Na inspectie bleek dat de onderdelen vervangen moeten worden.