De gemeente heeft het intentiedocument voor de herontwikkeling van Oudenoord goedgekeurd. De eigenaar van Oudenoord 330-370 wil de panden gebruiken voor een combinatie van een hotel, horeca en woningen.

Eigenaar van de gebouwen is Bouwfonds Property Development (BPD). BPD zal een deel van de gebouwen renoveren en een ander deel slopen en herbouwen. Eerder zat het hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij Concordia in de gebouwen gevestigd. Tot 2017 gebruikte de Hogeschool Utrecht de locatie.

Wethouder Klaas Verschuure (ruimtelijke ontwikkeling) is blij met de plannen. "We zijn blij dat op deze centrale locatie in de stad meer levendigheid én meer woningen komen", aldus Verschuure. In de plannen staat dat er ongeveer vijftig sociale huurwoningen in de gebouwen moeten komen. Ook wordt onderzocht of er deelauto's kunnen komen.

Twintig van de geplande woningen zijn onderdeel van een ruildeal tussen BPD en woningcorporatie Mitros. Huurwoningen van Mitros die in Overvecht zijn gesloopt, komen door die deal terug aan de Oudenoord en de Merwedekanaalzone. BPD bouwt tegelijkertijd middeldure huur- en koopwoningen in Overvecht.