De eigenaar van Roost aan de Singel en studenten van studentenvereniging Veritas zijn met elkaar in gesprek gegaan na de onrust in het Utrechtse park Paardenveld vorige week dinsdag.

De video van een agent die een studente naar de grond werkte, werd veel gedeeld en er was veel ophef over de situatie. Roost en Veritas geven nu een gezamenlijke reactie waarin te lezen is dat er drie gesprekken zijn geweest.

"De gesprekken zijn goed verlopen en beide kanten hebben het als zinvol ervaren om met elkaar in gesprek te gaan", schrijven ze. De studenten hebben excuses aangeboden.

Het eerste gesprek vond plaats met de voorzitter, het tweede gesprek met de vertegenwoordiging van de betrokken groepen en het derde gesprek met de studenten van C.S. Veritas die betrokken waren bij de situatie in park Paardenveld.

Vertegenwoordigers zijn bezig om bewustzijn te vergroten

De vertegenwoordigers van verschillende groepen zijn op dit moment bezig om "een duidelijk bewustzijn van het ontoelaatbare gedrag te vergroten" bij de studenten zodat in de toekomst dergelijke voorvallen niet meer zullen voorkomen.

De eigenaar van Roost, Sidney Rubens, heeft voorgesteld dat de studenten iets tastbaars terug kunnen doen. "Aangezien Roost aan de Singel graag een goed huisvader wil zijn voor park Paardenveld en het groen wil behouden, zal Roost aan de Singel een bijdrage doen aan een nieuw te planten boom in park Paardenveld. Ook C.S. Veritas heeft besloten een bijdrage te leveren aan het planten van deze nieuwe boom om op deze manier iets terug te geven aan het park en de mensen die overlast hebben ervaren op 27 augustus."