De studenten die dinsdagavond betrokken waren bij de ongeregeldheden in park Paardenveld zouden het personeel van horecagelegenheid Roost aan de Singel hebben lastiggevallen.

De studenten werden meerdere keren gewaarschuwd door de eigenaar en toen de politie arriveerde wilden de aanwezigen nog steeds niet vertrekken. De eigenaar van Roost aan de Singel, Sidney Rubens, vertelt dat er meerdere disputen van de studentenvereniging Veritas in het park zaten.

"De groep gebruikte voortdurend onze faciliteiten. Als dat allemaal netjes gebeurt, dan kan dat. Ze hadden echter dermate veel gedronken dat ze heel vervelend werden."

Rubens is meerdere malen op de groep afgestapt. "Ik heb ze gezegd dat ze zich moeten gedragen, dat het niet zo langer kon doorgaan. Maar nadat ze ik voor de derde keer gewaarschuwd had, begonnen ze onaangename dingen te zeggen. Ik heb toen de politie gebeld."

De politie laat weten dat ze de studenten gevraagd hebben om te vertrekken. "Dat weigerden ze en na twintig minuten praten, restte ons niets anders dan hun vertrek te vorderen."

"Daarna zijn we overgegaan tot optreden en daarbij zijn drie aanhoudingen verricht voor onder andere openbare dronkenschap." De politie heeft meerdere malen de wapenstok gebruikt.

Veritas: 'Afstand van gedrag leden'

Veritas laat woensdagmiddag weten afstand te nemen van het gedrag dat enkele leden van de studentenvereniging hebben getoond. De bijeenkomst van studenten zou geen officieel evenement zijn geweest van Veritas.

"Wij willen niet geassocieerd worden met dit soort overlast. Over de botsing met de politie kunnen we kort zijn: aanwijzingen van de politie dienen opgevolgd te worden."

Het bestuur van Veritas heeft woensdagochtend contact gehad met de politie en de directie van Roost aan de Singel. In beide gesprekken heeft de vereniging kenbaar gemaakt de situatie serieus te nemen en ervoor te zorgen dat er met de betreffende studenten gesprekken zullen worden gevoerd.

"Daarnaast zal er op korte termijn een bijeenkomst plaatsvinden tussen de directie van Roost aan de Singel en de betrokken overlastgevers op C.S. Veritas, waarbij het bestuur van C.S. Veritas van de betrokken personen verwacht dat zij persoonlijk hun gemeende excuses aan de directie van Roost aanbieden."

Afhankelijk van de uitkomst van het gesprek wordt gekeken of aanvullende maatregelen nodig zijn.