Het dak van Stadion Galgenwaard van FC Utrecht is in orde. De wedstrijd van zondag tegen VVV-Venlo kan gewoon doorgaan en alle supporters kunnen plaatsnemen op de tribunes.

De overkappingen van de vier tribunes zijn donderdag en vrijdag extra gecontroleerd en daarbij zijn "geen kapotte verbindingen of gescheurde lassen geconstateerd", aldus stadiondirecteur Jan Spelt. "De kust is veilig."

Aanleiding voor de inspectie is het instorten van het dak van het stadion van AZ in Alkmaar. De overkapping boven de Molenaartribune stortte op 10 augustus in. Op andere plekken dreigt het dak ook naar beneden te komen. Scheurende lasnaden zijn de boosdoener.

Meteen na het instorten had de Galgenwaard ook al naar het dak laten kijken. Toen werd niets vreemds ontdekt, maar de oorzaak bij AZ was toen nog niet bekend. Om elke twijfel uit te sluiten, liet het stadion de lasnaden nogmaals inspecteren.

Het stadion van AZ is gebouwd door het inmiddels failliete bouwbedrijf Midreth. Dat was ook verantwoordelijk voor de grote herbouw van de Galgenwaard aan het begin van deze eeuw.