Een 37-jarige man uit Zeist heeft donderdag door de rechtbank Midden-Nederland een celstraf van drie maanden opgelegd gekregen voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op 9 maart op de Biltsestraatweg in Utrecht. Een voetganger kwam hierbij om het leven.

Het ongeluk gebeurde in de nacht van 8 op 9 maart. Na de aanrijding met de voetganger, reed de automobilist door. Getuigen vonden het slachtoffer, een 21-jarige vrouw uit Utrecht, rond 4.20 uur.

Zij alarmeerden direct de hulpdiensten probeerden het slachtoffer te reanimeren. De komst van een ambulance mocht niet baten. De vrouw overleed aan haar verwondingen.

De automobilist kreeg zes maanden celstraf opgelegd, waarvan drie voorwaardelijk. Ook krijgt hij een rijontzegging van drie jaar. Volgens de rechtbank heeft de man "onvoorzichtig en onoplettend" gereden, waardoor het ongeluk met een dodelijke afloop plaatsvond.

Automobilist was onder invloed van alcohol en drugs

De man was onder invloed van alcohol en drugs en reed harder dan de toegestane snelheid van 80 kilometer per uur.

De rechtbank hield bij de uitspraak ook rekening met het feit dat de man eerder veroordeeld was voor te hard rijden en rijden onder invloed. Ook werd het de man aangerekend dat hij na het ongeluk doorreed en zich pas later bij de politie meldde.

De straf viel lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM), omdat het slachtoffer op de busbaan liep. Volgens de rechtbank is dit een plek waarvan de verdachte had mogen verwachten dat er niemand zou lopen.