Bij de aanhouding van een negentienjarige vrouw in Utrecht is zondag rond 17.00 uur onrust ontstaan. Een groep van ongeveer tweehonderd man bemoeide zich met de arrestatie op de Kanaalstraat.

Surveillerende politieagenten zagen de jonge vrouw verschillende mannen aanspreken op het Moskeeplein in Utrecht. Haar gedrag was volgens de politie opvallend.

Toen de politie om haar identiteitsbewijs vroeg, kon de vrouw dit niet tonen en probeerde ze te vluchten. De agenten overmeesterden haar, waarbij ze viel.

De vrouw verzette zich hevig, waardoor omstanders zich met de arrestatie bemoeiden. Volgens de politie ging het om een groep van ongeveer tweehonderd personen. Meer agenten werden opgeroepen om weer rust te creëren.

De verdachte, woonachtig in Ede, is overgedragen aan een andere regio, waar zij gesignaleerd bleek te staan.

Aanhouding in april verliep ook onrustig

In april dit jaar leidde een aanhouding in de straat ook al tot grote onrust. Na een aanhouding van een 23-jarige man uit Utrecht in de Kanaalstraat, moesten meerdere personen worden aangehouden.

Toen de politie de verdachte naar de grond werkte, begonnen tientallen omstanders zich met de arrestatie te bemoeien. Daarbij werd er geduwd, geslagen, geschopt en getrokken. De agenten trokken hun wapenstok en sloegen en schopten enkele omstanders.

Inmiddels zijn er drie betrokkenen veroordeeld voor de ongeregeldheden.