De 22e editie van de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) is vrijdagavond met een optreden van rapper Jonna Fraser afgesloten in het Griftpark. Duizenden aanstormende studenten waren afgelopen week in Utrecht om kennis te maken met de stad.

De 22e editie van de UIT stond met het thema Tijd voorUIT in het teken van de toekomst van de nieuwe studenten in Utrecht. De deelnemers maakten in groepjes van vijftien en onder begeleiding van twee mentoren kennis met het studentenleven van de stad.

Op het programma van de aspirant-studenten stond onder andere een bezoek aan verschillende horecagelegenheden en Sportcentrum Olympos. Ook waren allerlei Utrechtse musea gratis te bezoeken.

Daarnaast konden er allerlei workshops gevolgd worden en maakten de jongeren kennis met verschillende studentenverenigingen. Zo was er dinsdag een parade op het Utrecht Science Park waaraan verschillende verenigingen meededen.

De UIT is voor studenten van de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, HKU, Thim van der Laan, Universiteit van Humanistiek, Marnix Academie en TIO. Op maandag 2 september begint het nieuwe collegejaar.