De schutter die de juwelier op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht eind juli twee keer onder vuur nam, deed dit vanaf zijn fiets. De juwelier heeft haar deuren op last van burgemeester Jan van Zanen moeten sluiten.

De schutter zou op camerabeelden zijn gespot, bevestigt de politie. Het zou gaan om een man in donkere kleding, die vanaf de Amsterdamsestraatweg naar Maarssen fietste.

De winkel werd op twee verschillende momenten onder vuur genomen. De eerste schietpartij vond tussen zaterdagavond 20 juli en maandagmiddag 22 juli plaats, de tweede keer dat er werd geschoten was in de nacht van de eerstvolgende dinsdag op woensdag.

"Gelet op de ernst van deze feiten, het risico op herhaling en de impact op de buurt heeft de burgemeester, ook op basis van een overleg met de politie en het Openbaar Ministerie, besloten het pand te sluiten," meldde de gemeente toen.

Politie is nog volop aan het onderzoeken

De politie is nog volop aan het onderzoeken wat het motief is achter de schietpartijen.

Mocht het politieonderzoek daar aanleiding toe geven dan kan het pand tussentijds weer open gaan of de sluitingstermijn van vijf weken verlengd worden.