De ligplaatsen in de singel ter hoogte van het Centraal Museum zijn tijdelijk verplaatst naar de gracht bij de Catharijnesingel. Energieonderneming Eneco begint binnenkort met werkzaamheden in de gracht waardoor de boten moeten wijken.

In de Stadsbuitengracht wordt de warmteleiding vervangen. Daarvoor moet tijdelijk een deel van de ligplaatszone verplaatst worden zodat Eneco aan de slag kan. De booteigenaren die normaal gesproken gebruik maken van dit gedeelte, mogen nu tijdelijk bij de Catharijnesingel aanmeren.

Op een deel van de Stadsbuitengracht bij de Catharijnesingel ligt al een steiger in het water. Op het gedeelte waar de steiger nog niet ligt zijn ijzeren palen in de grond geslagen. Hieraan kunnen de boten worden vastgemaakt.

De tijdelijke ligplaats bij de Catharijnesingel is alleen voor vergunninghouders. Passanten kunnen bij de houten steiger aanmeren. Zij mogen maximaal 72 uur blijven liggen.

Het bedrag dat recreanten moeten betalen hangt af van de lengte van de boot en de brandstof. Voor passanten zijn er douches en toiletten aanwezig.