De provinciale weg tussen Utrecht en Bunnik gaat op de schop. Ook de weg die parallel aan de N411 ligt wordt heringericht. Vanwege de werkzaamheden is de weg op sommige momenten afgesloten voor verkeer.

De voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de N411 tussen de Mereveldseweg in Utrecht en de Van Zijldreef in Bunnik zijn nagenoeg afgerond. Vanaf 12 augustus start de aannemer met de werkzaamheden aan en langs de weg en die duren naar verwachting tot en met december van dit jaar.

De N411 – die tussen Utrecht en Bunnik Koningsweg en Koningslaan heet – is drie weekenden afgesloten. Vanaf vrijdagavond 27 september 20.00 uur tot maandagochtend 30 september 06.00 uur, vanaf vrijdagavond 4 oktober 20.00 uur tot maandagochtend 7 oktober 06.00 uur en vanaf vrijdagavond 18 oktober 20.00 uur tot maandagochtend 21 oktober 06.00 uur is de weg dicht voor auto’s.

In deze weekenden zijn er verschillende omleidingen. Fietsers en voetgangers hoeven niet om te rijden, zij kunnen tijdens de werkzaamheden van de weg gebruik blijven maken. Dat geldt ook voor de lijnbus en ook de haltes op het traject vervallen niet tijdens de werkzaamheden.

Het doel van de herinrichting is het verbeteren van de verkeersveiligheid op de provinciale weg en ook op de parallelweg. Zo wordt de parallelweg een fietsstraat en ook wordt het kruispunt bij de Achterdijk aangepakt.