Het onderzoek naar de jaarrekening van 2017 van de Provincie Utrecht is afgerond. Wel zijn er onduidelijkheden over de besteding van een totaalbedrag van 12,2 miljoen euro voor de Uithoflijn.

Eind januari kwam in een artikel van het AD naar voren dat er mogelijk voor miljoenen euro's was overgemaakt aan onterechte betalingen aan bouwbedrijf BAM. Het zou gaan om een bedrag van 10 miljoen euro.

In navolging van het artikel werd de jaarrekening van 2017 van de provincie Utrecht uitgebreid onderzocht door een externe accountant. Daarin zijn ook de kosten voor de Uithoflijn meegenomen.

Uit de controle van de jaarrekening komt een totaalbedrag van 12,2 miljoen euro "aan onzekerheden voor getrouwheid en rechtmatigheid" bij het project Uithoflijn. Dit houdt in dat de accountant niet kan vaststellen of dit bedrag overeenkomt met de waarde van het geleverde werk.

Volgens het accountantsbureau had de verantwoording van de bedragen beter gemoeten. De provincie geeft aan dat er ondertussen maatregelen zijn genomen om dit in de toekomst beter te doen.