Het tegoed van de U-pas voor Utrechtse kinderen gaat omhoog. Dit betekent dat er meer geld beschikbaar komt voor de aanschaf van bepaalde producten of voor bijvoorbeeld schoolactiviteiten.

De regeling wordt direct ingevoerd. Kinderen met een U-pas hebben vanaf nu meer te besteden. Het geld kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld de aanschaf van een laptop of een fiets, of voor bepaalde sportieve en culturele activiteiten.

"We willen dat Utrechters kunnen rondkomen en meedoen. Kinderen in een gezin met een laag inkomen moeten zich kunnen ontplooien", zegt wethouder Linda Voortman. Tegelijkertijd onderzoekt de gemeente andere mogelijkheden om het gebruik van de pas te verhogen, zoals bijvoorbeeld een gezinspas.

De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen. Met de pas kan het hele gezin meedoen aan meer dan 1.100 activiteiten. Het persoonlijk tegoed kunnen pashouders besteden aan sportieve en culturele activiteiten, cursussen, bioscoop, dagtochten, openbaar vervoer en andere acties.