Een gedeelte van de A2 bij Utrecht is de aankomende twee weekenden vanwege onderhoudswerkzaamheden afgesloten. Het gaat om de parallelbaan tussen afrit Utrecht-Centrum en Maarssen richting Amsterdam.

Volgens Rijkswaterstaat moet het lokale verkeer rekening houden met een extra reistijd van ongeveer een half uur.

Tijdens het onderhoud wordt onder meer het asfalt en de voegovergangen vervangen. Dit is volgens Rijkswaterstaat nodig omdat het na acht jaar intensief gebruik verouderd is. De aankomende twee weekenden wordt de parallelweg tussen de Leidsche Rijntunnel en Maarssen vervangen.

De parallelbaan is van vrijdag 19 juli 19.00 uur tot en met zaterdag 22 juli 05.00 uur, en van vrijdag 26 juli 19.00 uur tot maandag 29 juli 05.00 uur afgesloten. Dit betekent dat afrit Maarssen, op- en afrit Utrecht Leidsche Rijn en oprit Utrecht-Centrum van de A2 richting Amsterdam in die periode afgesloten zijn.

Verbindingsweg ook afgesloten

Daarnaast is ook de verbindingsweg van de A12 en de A2 ter hoogte van knooppunt Ouderijn vanuit Den Haag richting Amsterdam afgesloten.

Vrijdag 26 en zaterdag 27 juli is ook oprit Maarssen van de A2 in de richting van Amsterdam afgesloten in de avond en nacht. De omleidingen worden met gele borden aangegeven.