Twee mannen van 18 jaar zijn rond 00.35 uur in de nacht van maandag op dinsdag met geweld beroofd in het Griftpark. De slachtoffers werden gedwongen om door enkele straten voor de scooter van de verdachten uit te lopen.

De twee 18-jarige mannen zaten op een bankje bij de watervalletjes in het Griftpark. Vanaf de heuvel kwam een scooter hun kant op rijden. In eerste instantie reed de brommer de twee tieners voorbij, maar na een omtrekkende beweging via de Van Swindenstraat kwam de scooter toch hun kant op.

De twee mannen op de scooter dwingen de slachtoffers om uit elkaar te gaan en pakken vervolgens met geweld verschillende spullen af. Daarna worden de twee slachtoffers gedwongen om voor de scooter uit te lopen.

De weg die daarbij wordt afgelegd loopt over de Stieltjesstraat, Van Humboltstraat, Willem van Noortstraat, Willem van Noortplein, Willem van Noortplantsoen en Gerard Noortstraat. Hier moeten de slachtoffers hun telefoons uitzetten van de verdachten. De verdachten rijden vervolgens op hun scooter weg in de richting van de Van de Mondestraat.