Het bouwproject 'Ronduit Utrecht' voor veertig nieuwe woningen ligt stil nadat de bouwer Noordersluis uit Lelystad vorige week failliet werd verklaard. Het project ligt aan het Amsterdam-Rijnkanaal, vlakbij de Dafne Schippersbrug, en is gelegen in de nieuwe wijk Leeuwesteyn.

Een medewerker van vastgoedontwikkelaar Linq uit Amsterdam bevestigt dat de bouw is stilgelegd. Hij stelt dat de regie nu bij Woningborg ligt, een organisatie die garandeert dat nieuwbouwwoningen worden afgebouwd bij een faillissement van de ondernemer.

Ronduit Utrecht bestaat uit 32 herenhuizen, 7 appartementen en 1 penthouse. De kopers van de huizen zijn geïnformeerd en de hoop is dat er een snelle doorstart komt voor de bouw.

Op 2 juli werd het faillissement van Noordersluis uitgesproken. "Het waren heel lastige jaren. Of de economie is slecht en er wordt niets gebouwd", aldus Lammert Boeve, algemeen directeur. "Of de economie trekt – zoals nu – zo hard aan dat er een enorm tekort is aan menskracht en materialen. Op die manier kosten projecten veel meer dan ze je opleveren."

Het is de vraag hoe lang de bouw stil zal liggen. De woningen moesten in de zomer van 2020 klaar zijn. Dat zal waarschijnlijk worden uitgesteld.