Een scooterbestuurder heeft vrijdagavond meerdere stoptekens bij de Utrecht Skate Parade genegeerd en is uiteindelijk in botsing gekomen met een aantal medewerkers. Het incident gebeurde iets na 21.30 uur en vond plaats op de Prinsesselaan nabij Begraafplaats Sint Barbara.

De scooterrijder, die iemand achterop had, negeerde eerst het stopteken van een politieagent die het verkeer voor de parade regelde. Daarna werden verschillende stoptekens van zogenoemde blockers – vrijwilligers van de Utrecht Skate Parade – in de wind geslagen.

"De scooterbestuurder nam geen gas terug en is uiteindelijk, met enkele blockers, op het asfalt terecht gekomen", laat de organisatie weten in een reactie op Facebook.

"Eén van de blockers is bij de huisartsenpost langsgeweest maar kon diezelfde avond nog naar huis", zegt de organisatie. Volgens de Utrecht Skate Parade is contact opgenomen met de ouders van de scooterbestuurder.

De Utrecht Skate Parade is een gratis evenement waarbij deelnemers op skeelers of rolschaatsen achter een auto met muziek skaten. Vanaf begin mei tot eind september vindt deze parade iedere vrijdagavond plaats. Er doen vaak honderden mensen mee aan de Utrecht Skate Parade