De politie heeft donderdagochtend bij een grote verkeerscontrole uit op de Cartesiusweg, Berlijnplein, Pompelaan en Nijenoord meerdere aanhoudingen verricht en meer dan twintig auto's in beslag genomen.

De politie werkte bij deze controle samen met de Koninklijke Marechaussee, Douane, Belastingdienst en de gemeente Utrecht.

In totaal zijn er 133 auto’s en 20 brommers en scooters met hun bestuurders gecontroleerd. Er zijn diverse bekeuringen voor mobiel bellen, het niet dragen van de autogordel en voor technische gebreken uitgedeeld.

Twee bestuurders zijn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol en drie voor rijden onder invloed van drugs. Eén persoon beledigde de politie en verzette zich bij zijn aanhouding.

Een andere aanhouding vond plaats vanwege valse identiteitspapieren.

22 auto's weggesleept

De Belastingdienst heeft 22 auto’s direct weggesleept vanwege openstaande belastingschuld en op negentien auto’s is beslag opgelegd. Die auto's worden alsnog in beslag genomen als de schuld niet betaald wordt.

Ook is er voor ruim 32.000 euro aan openstaande belastingschuld geïnd. Bij de controle kwamen ook gevallen van uitkeringsfraude aan het licht.