Woningcorporatie Bo-Ex wil in de Reitdiepstraat in Rivierenwijk 150 tot 160 nieuwe woningen bouwen in de sociale huur en middenhuur.

Het gaat om zo'n honderd sociale huurappartementen en ongeveer 35 appartementen en woningen in de categorie middenhuur. De woningen komen in de plaats van 81 woningen die momenteel op deze plek staan.

Daarnaast biedt de organisatie Lister via Bo-Ex beschermd wonen aan voor mensen die psychologisch kwetsbaar zijn. Hiervoor zullen circa twintig woningen gebouwd worden.

De gemeente stemde deze week in met het startdocument met voorwaarden. De bouw zou begin 2021 kunnen starten.

Ook aandacht voor woningen voor ouderen

"In deze plannen is ook aandacht voor levensloopbestendige woningen in de wijk, waardoor oudere mensen die kleiner willen gaan wonen dit in hun eigen wijk kunnen doen", zegt wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling). "De vrijkomende woningen bieden kansen voor bijvoorbeeld jongere inwoners, die hun eerste stappen op de woningmarkt zetten."

Op basis van het startdocument stelt de initiatiefnemer, in samenwerking met de gemeente, een zogeheten bouwenvelop op. Onderdeel daarvan is een participatietraject met buurtbewoners en andere belanghebbenden.