De gemeente Utrecht gaat de opslagboxen aan de Locomotiefstraat in de Schepenbuurt verwijderen. De boxen werden vorige week dinsdag gesloten nadat er gestolen fietsen, explosieven en verschillende soorten hard- en softdrugs werden aangetroffen bij een grote controle.

De gemeente en de politie besloten een controle uit te voeren na signalen dat de opslagcontainers illegaal geplaatst zouden zijn. In de boxen werden vervolgens spullen aangetroffen zoals gestolen fietsen en drugs.

Van de 65 boxen zijn er 23 overgedragen aan de politie voor strafrechtelijk onderzoek. Het terrein werd per direct gesloten.

Burgemeester Jan van Zanen maakt nu ook bekend dat, vanwege de criminele activiteiten en vanwege het feit dat de opslagboxen zonder vergunning zijn geplaatst, de containers binnen afzienbare termijn weggehaald worden.

Huurders kunnen spullen ophalen

De gemeente schrijft dat het eventueel mogelijk was geweest om de illegaal geplaatste containers te legaliseren als deze volgens het bestemmingsplan werden gebruikt door bedrijven. Door de aangetroffen problematiek is dit echter geen optie.

Huurders van de overgebleven containers zullen nog in de gelegenheid worden gesteld om hun spullen op te halen.